Obratio se medijima
147

Nadal utučen: Ovo je znak poštovanja prema sebi, ne mogu napraviti normalan pokret

D. P.
Nadal se obratio medijima (Foto: Screenshot/BBC)
Nadal se obratio medijima (Foto: Screenshot/BBC)
Rafael Nadal odlučio je povući se s Wimbledona zbog povrede, a tokom konferencije za medije bilo je evidentno da je teška srca donio ovu odluku.
Težak dan je iza Rafe Nadala. Slavni Španac je na ljekarskim pregledima saznao da ima rupturu na abdomenu, ali je učinio sve da zaigra u sutrašnjem polufinalu Wimbledona.

Čak u dva navrata danas je izlazio na pomoćne terene Wimbledona kako bi odradio lakši trening, ali je povreda bila jača od njega. Kada je odradio drugi lakši trening s trenerom Marcom Lopezom, odlučio je povući se iz polufinala Wimbledona.

Sazvao je vanrednu konferenciju za medije i na njoj objasnio koji je razlog. Vidjelo se da mu nije lako pošto je sanjao novi trofej na Wimbledonu i 23. Grand Slam turnir.

"Moram se povući s turnira. Kao što su svi vidjeli jučer, patio sam s bolom u abdomenu. Doživio sam rupturu mišića", rekao je Nadal i potom objasnio o kakvom se problemu radi:

"Donio sam ovu odluku jer vjerujem da ne mogu dobiti dva meča zaredom u ovakvim uvjetima. Ne samo da ne mogu servirati najboljom brzinom, već ne mogu napraviti normalan pokret kako bih servirao. U znak poštovanja prema sebi na neki način, neću izaći na teren", zaključio je shrvani Španac.

Tako će Nick Kyrgios bez borbe proći u prvo Grand Slam finale u karijeri. Tu će igrati protiv boljeg iz duela domaćeg heroja Camerona Norrieja i pretendenta na 21. Grand Slam titulu Novaka Đokovića.