Kraj za Španca
0

Nadal u Washingtonu doživio neočekivan poraz od 50. igrača svijeta

D. P.
Nadal je doživio neugodno iznenađenje u Washingtonu (Foto: EPA-EFE)
Nadal je doživio neugodno iznenađenje u Washingtonu (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (3. ATP) iznenađujuće je poražen u osmini finala ATP turnira u Washingtonu. Od Španca je bio bolji Lloyd Harris (50. ATP) rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 1:6 i 6:4.

Slavni španski teniser je propustio sve turnire od Roland Garrosa i bolnog poraza od Novaka Đokovića u polufinalu, uključujući i najveće poput Wimbledona i Olimpijskih igara u Tokiju. Za povratak je odabrao ATP 500 turnir u Washingtonu, ali se stvari nisu posložile kako treba.

Već u drugom kolu zaustavio ga je 50. igrač svijeta i predstavnik Južnoafričke Republike Lloyd Harris.

Nakon velike borbe Harris je dobio prvi set rezultatom 6:4, no u drugom dijelu igre Nadal pronalazi ritam i furiozno poravnava rezultatom 6:1. Mnogi su tada očekivali Harrisov pad, ali je Južnoafrikanac bio smiren i staložen.

Devet gemova teniseri su držali svoj servis. Rafa je imao tri break lopte, no nijednu nije uspio iskoristiti. S druge strane, pri rezultatu 4:5 Harris je dočekao break i meč loptu, iskoristio je i upisao veliki trijumf.

Poslije poraza od Južnoafrikanca Nadal je poručio kako se raduje činjenici da ga stopalo sve manje boli.

"Pozitivna stvar je da mi stopalo izgleda bolje nego jučer. To su najbolje moguće vijesti. Danas sam se sastao s teniserom koji je odigrao odlično", poručio je Španac.

Podsjetimo, Nadal je bio primoran otići na dvomjesečnu pauzu zbog povrede stopala, a onda je planirao na "manjim" turnirima u Americi i Kanadi spremiti se za US Open.