Australian Open
4

Nadal u tri seta pobijedio Ebdena i plasirao se u 3. kolo

Piše: K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal pobijedio je Australca Matthewa Ebdena (ATP: 48.) rezultatom 3:0 u setovima te se plasirao u treće kolo prvog Grand Slama u ovoj godini.

Početak meča protekao je u sigurnoj igri oba tenisera u trenucima kada su imali svoj servis, a prvu break loptu, odnosno tri prilike za break, imao je Ebden u sedmom gemu pri rezultatu 3:3.

Ipak, Nadal se uspio odbraniti i sačuvati svoj servis, a već u sljedećem gemu iskoristio je drugu break loptu i napravio prvi break stigavši u vodstvo od 5:3. Dobar servis u devetom gemu donio mu je prednost od 1:0 u setovima.

U drugom setu Nadal je već u trećem gemu napravio break i stigao u vodstvo od 2:1, a da bez većih problema osvoji drugi set pobrinuo se u sedmom gemu kada pravi drugi break, stiže u vodstvo od 5:2 i mirno drugi set privodi kraju.

Već tada je bilo jasno da će se Nadal plasirati u 3. kolo Australian Opena, a to je Španac potvrdio još jednom sigurnom i uvjerljivom igrom u trećem setu gdje je također s dva napravljena breaka riješio Australca i rezultatom 6:2 u gemovima stigao do ukupne pobjede od 3:0.