Uvjerljiv trijumf
34

Nadal u teniskom klasiku razbio Federera i plasirao se u finale Roland Garrosa

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (2. ATP) plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je pobijedio Švicarca Rogera Federera (3. ATP) sa 6:3, 6:4, 6:2 nakon malo više od dva sata igre.

Nadal je puno bolje otvorio ovaj teniski klasik, uzeo break već na prvom Federerovom servisu i brzo je stigao u vodstvo do 3:0. Iako je Švicarac uzvratio breakom u petom gemu, odmah potom gubi još jedan svoj servis pa je Nadal poveo s 1:0 u setovima.

Federer je bolje otvorio drugi set i breakom poveo 2:0, ali to je bilo sve od njega. Izgubio je potom dva servisa i na kraju je Nadal stigao na korak do pobjede. Švicarac je u drugom setu pravio duplo više neprisiljenih grešaka, što je Nadal na odličan način iskoristio.

Superiorni Nadal je nastavio dominirati i u trećem setu. Servirao je bez greške, imao veliki broj winnera u odnosu na Federera, koji je nastavio činiti mnogo neprisiljenih grešaka. Španac je mirno meč priveo kraju i na kraju slavio pobjedu.

Nadal će u finalu Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz meča između Novaka Đokovića (1. ATP) i Dominica Thiema (4. ATP), koji je na rasporedu danas od 16:00 sati.