Borba za polufinale
29

Nadal sjajnom igrom pobijedio Tsitsipasa, ali više ništa nije u njegovim rukama

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal savladao je grčko tenisera Stefanosa Tsitsipasa u meču 3. kola grupne faze završnog Mastersa u Londonu rezultatom 2:1 u setovima te je zadržao nadu da se može plasirati u polufinale.

Prvi set oba tenisera igrala su sjajno na svoj servis i shodno tome nije napravljena nijedna break prilika, pa je pobjednik odlučen u tie-breaku u kojem se bolje snašao Tsitsipas koji je rezultatom 7:4 stigao do vodstva od 1:0 u setovima.

Nadal je nastavio s dobrom igrom na svoj servis, a onda u devetom gemu drugog seta pravi prvi break na meču i stiže do prednosti od 5:4, nakon čega je iskoristio gem na svoj servis i poravnao u setovima na 1:1.

U odlučujućem trećem setu Nadal je opet pri kraju napravio break, tačnije u 11. gemu pri rezultatu 5:5, a nakon toga sigurnom igrom na svoj servis stigao je do pobjede i zadržao šansu da se plasira u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Nadalu za prolazak u polufinale treba pobjeda Medvedeva protiv Zvereva, a ukoliko njemački teniser dođe do pobjede, onda je Španac završio nastup u grupnoj fazi.