Tenis
1

Nadal se oporavlja od povrede leđa

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: EPA)
Rafael Nadal (Foto: EPA)
Najbolji svjetski teniser Rafael Nadal polako se oporavlja od povrede leđa koju je zadobio tokom finala Australian Opena u meču protiv Stanislasa Wawrinke.

Usprkos napretku u oporavku Nadal i dalje nije siguran hoće li zaigrati na turniru u Buenos Airesu sljedeće sedmice. Također, u razgovoru za radio-stanicu Cadena Cope otkrio je kako ima u planu pomoći španskoj Davis Cup reprezentaciji da ostane u Svjetskoj grupi.

"Znao sam da nemam šanse za pobjedu, ali nisam želio predati. Bilo je to najgorih sat i pol vremena koje sam proveo na terenu", rekao je Nadal o finalu Australian Opena.

Putem televizije je potom Nadal gledao kako njegova Španija u 1. kolu Svjetske grupe Davis Cupa glatko ispada od Njemačke.

"Bit ću jasan, nadao sam se da ćemo igrati u četvrtfinalu. Moja je želja bila takmičiti se za osvajanje Davis Cupa. Sada mi je namjera igrati razigravanje za opstanak kako bih pomogao ekipi da ostane u Svjetskoj grupi. I nadam se da ćemo sljedeće sezone ponovo biti u mogućnosti osvojiti naslov."