"Pravilo protiv tenisa"
8

Nadal se naljutio: Odluka o 25 sekundi između poena je užasna

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal se naljutio na ideju koja će očigledno uskoro zaživjeti u svijetu tenisa, a to je odluka da razmak između poena može maksimalno potrajati 25 sekundi na ATP turnirima.

Poznato je odranije da su Nadal i Novak Đoković dvojica tenisera koji uzimaju najdulju pauzu između dva poena. Ponekad je i pola minute premalo Nadalu da se pravilno pripremi za novi poen, ali je to i objasnio riječima.

"Kada pogledate najbolje poene u nekoj godini, to su onda u pravilu dugotrajne razmjene udaraca. To su nevjerovatni poeni, a ne asevi ili slično kratki poeni. Zbog toga je sasvim logično da uzimate veću pauzu, jer samo tako možete sve to ponoviti u idućem poenu", rekao je Nadal i potom žestoko napao novo moguće pravilo.

"Ma to je užasno, to pravilo ide protiv tenisa. Zar stvarno mislite da se takva dva sjajna poena mogu vezati s tako malom pauzom između, od tih 25 sekundi? Ne mogu, nema šanse. Onaj koji je prihvatio ovakvo pravilo nije baš pametan. Barem po mom mišljenju", rekao je Nadal.