Neizvjesna situacija
118

Nadal saznao katastrofalne vijesti: Ima rupturu od 7 milimetara, pobjegao je od kamera

D. P.
Potvrđene su loše vijesti za Španca (Foto: Twitter)
Potvrđene su loše vijesti za Španca (Foto: Twitter)
Slavni španski teniser Rafael Nadal saznao je rezultate ljekarskog pregleda i ustanovljeno je da mu je pukao mišić na abdomenu.

Nadal ima probleme s povredom abdomena još od duela osmine finala protiv Botica van de Zandschulpa, a posebno je to bilo evidentno u jučerašnjem okršaju s Taylorom Fritzom.

Nakon duela kojeg je jučer priveo kraju u svoju korist rezultatom 3:2, Nadal je imao brojne probleme i bolove pa je tako jutros u Londonu obavio ljekarske preglede. Nakon što se vratio u Wimbledon na terene All England Cluba, saznao je užasne vijesti.

Doktori su potvrdili da Nadal ima rupturu (napuknuće) mišića na abdomenu veličine sedam milimetara. To su katastrofalne vijesti za slavnog Španca i rekordera po broju Grand Slam titula, ali on ne želi da odustane.

[TWITTER]1545033409730314240[/TWITTER]

Iako je situacija i više nego neizvjesna i upitan je njegov okršaj protiv Nicka Kyrgiosa sutra, pitanje je da li će Nadal biti sposoban da odigra meč. Danas se nije pojavio na treningu gdje je trebao biti, ali jeste radio sa svojim trenerom.

Naime, Rafa je u 14 sati odradio trening na 10. terenu Wimbledona, onome koji je zatvoren za javnost i na kojem nema pristupa kamera, iako to nije bio plan. Prema navodima Marce, Nadal silno želi igrati i neće odustati, iako je teška situacija.

Nadal je i jučer imao velike probleme, a snimak njegovog oca obišao je svijet. Naime, otac mu je srdačno savjetovao da se povuče s terena i preda meč Fritzu, ali Nadal to nije učinio već je kao veliki šampion duel priveo kraju. Pitanje je šta će biti sa sutrašnjim duelom protiv Kyrgiosa.