Australian Open
37

Nadal protutnjao u polufinale i zakazao duel protiv čudesnog Tsitsipasa

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Opena pobjedom protiv Amerikanca Francesa Tiafoea rezultatom 3:0 u setovima.

Nadal je puno bolje otvorio meč i već u drugom gemu prvog seta, pri vodstvu od 1:0, pravi prvi break i stiže u vodstvo od 2:0, a zahvaljujući upravo tom breaku i odličnom servisu uspio je osvojiti prvi set. Španac je na kraju osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Drugi teniser svijeta identično je počeo drugi set, s tim da je ovaj put napravio break u prvom gemu, a za razliku od prvog seta u kojem nije imao nijednu priliku za povratak u meč, Tiafo je u četvrtom gemu imao dvije break lopte koje nije iskoristio.

To je ujedno bila i posljednja šansa za Amerikanca da se vrati u drugi set, a kada to nije iskoristio, Nadal je popravio igru na svoj servis i osvojio je drugi set rezultatom 6:4.

Španac je i u trećem gemu odmah na početku napravio break, stigao je u vodstvo od 2:0, a sigurnom igrom na svoj servis i bez izgubljenog breaka opet je osvojio treći, ovaj put odlučujući gem i plasirao se u polufinale Australian Opena.

Nadal će u polufinalu igrati protiv sjajnog Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je rano jutros porazio Španca Roberta Bautistu Aguta, a ranije je izbacio Rogera Federera.