Roland Garros
0

Nadal prošao u polufinale bez izgubljenog seta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bez izgubljenoga seta Španac Rafael Nadal pobijedio je sunarodnjaka Nicolasa Almagra i plasirao se u polufinale Roland Garrosa. Bilo je 7-6(2), 7-6(3), 6-4 za ljevorukog drugog nositelja u pohodu na petu krunu najboljeg na pariškoj zemlji.

Meč je trajao dva sata i 35 minuta.

Nakon što je Almagro poveo 3-0 Nadal se odmah vratio u meč, pa je rasplet prvog seta viđen u trinaestoj igri. U potpunosti je njome dominirao favorizirani igrač ovoga meča, ali i cijeloga turnira ostavivši 19. nositelja na tek dva osvojena poena.

Jedan više pripao je Almagru u tie-breaku drugoga seta. Ponovno je Nadal bio sigurniji u najvažnijim trenucima meča, a ponovno je Almagro ostao bez odgovora na njegove jake i precizne lopte.

S dva osvojena seta Nadal je nastavio igrati na sebi svojstven način i pritiskati suparnika s kojim nakon ovogodišnjeg četvrtfinala Roland Garrosa ima savršenih 7-0 u međusobnim ogledima. Jedan takav nalet rezultirao je breakom, a potom i servis-igrom Nadala za proboj u polufinale kojeg je lani po prvi puta u karijeri na Roland Garrosu propustio.

Druga meč-lopta bila je Nadalova i dobitna, pa se drugi nositelj turnira našao među posljednja četiri. I dalje nitko ove godine na turniru kojeg je osvajao 2005., 5006., 2007. i 2008., protiv njega nije osvojio niti seta.

Podsjetimo da je prošle godine najboljeg španskog tenisera u osmini finala savladao Robin Ssderling, prekinuvši njegov niz od 31 uzastopne pobjede na French Openu. Još uvijek je jedini koji ga je uspio ondje svladati.

Priliku za pridružiti se Ssderlingu u toj statistici imat će pobjednik meča između Novaka Đokovića i Jürgena Melzera. Roland Garros, teniseri, četvrtfinale:

Nadal (2) - Almagro (19) 7-6(2), 7-6(3), 6-4