Australian Open
33

Nadal prošao u četvrtfinale, Đoković saznao sjajne vijesti nakon velikog iznenađenja

D. P.
Nadal nije mogao sakriti emocije nakon pobjede (Foto: EPA-EFE)
Nadal nije mogao sakriti emocije nakon pobjede (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su prva dva današnja meča muškog singla na Australian Openu, a Rafael Nadal je nastavio s pohodom na 21. Grand Slam titulu pobjedom nad Adrianom Mannarinom (69. ATP) rezultatom 3:0 (7:6, 6:2 i 6:2).

Kako turnir odmiče, Nadal igra sve bolje i postaje jedan od glavnih kandidata za titulu kojom bi ispisao tenisku historiju.

Danas je probleme protiv Mannarina imao samo u prvom setu koji je bio nevjerovatan. Nakon što su sigurnim servisima teniseri odveli set u tie-break, obojica su imala nekoliko set-lopti, ali je tek rezultatom 16:14 Nadal uspio povesti u meču.

Nakon toga iskusni Francuz više nije mogao pružiti dostojan otpor, a Nadal je s dva puta po 6:2 slavio novu pobjedu i zakazao meč protiv Denisa Šapovalova.

Vijest koja je obradovala i Novaka Đokovića stigla je s Margaret Court Arene gdje je Denis Šapovalov napravio senzaciju i savladao Alexandera Zvereva rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 6:3.

Treći teniser svijeta imao je priliku da prestigne Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste u slučaju osvajanja Australian Opena, ali od toga neće biti ništa nakon današnjeg poraza od Kanađanina u tri seta.

Đoković do kraja turnira navija još protiv Danila Medvedeva koji ga može prestići na vrhu ATP liste u slučaju osvajanja titule.

U ženskom dijelu žrijeba vidjeli smo tri meča i isto toliko iznenađenja. Ispale su nositeljice Paula Badosa i Maria Sakkari, a od turnira se oprostila i proslavljena Viktorija Azarenka.

Australian Open, muški:

Nadal - Mannarino 3:0

Šapovalov - Zverev 3:0

Australian Open, dame:

Keys - Badosa 2:0

Krejčikova - Azarenka 2:0

Pegula - Sakkari 2:0