Zagrijavanje za Wimbledon
3

Nadal potvrdio nastup u Halleu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Iako je svoj finale Roland Garrosa protiv Novaka Đokovića okončao tek u ponedjeljak, Rafael Nadal potvrdio je da će ove sedmice nastupiti na ATP turniru u njemačkom Halleu, na travi, u sklopu zagrijavanja za Wimbledon.

"Već prije nekoliko mjeseci odlučio sam da ću igrati u Halleu. Bit ću tamo u utorak", rekao je Nadal, nakon što je u ponedjeljak u nastavku finalnog meča Roland Garrosa pobijedio Novaka Đokovića 6-4, 6-3, 2-6, 7-5.

"U utorak ću trenirati u Halleu, u srijedu odigrati parove, a u četvrtak singl, osim ako me ne zaustavi neka povreda", dodao je sada sedmerostruki pobjednik French Opena.

Nadal je na turniru u Halleu dosad jedini nastup upisao 2005. godine, kada je izgubio u 1. kolu. Nakon toga je pet puta odabrao Queen's Club (izostao je 2009. godine zbog ozljede), a 2008. godine je osvojio i naslov pobjednika.

Švicarac Roger Federer već je stigao u Halle. Devet puta zaigrao je Federer na tom turniru. Pet puta osvojio je naslov pobjednika, uz još jedan finale, jedan polufinale i dva četvrtfinala. Ukupno je na Gerry Weber Openu upisao 36 pobjeda i četiri poraza.

Federer s Halleom ima "doživotni ugovor o nastupanju", a u maju je u gradu u zapadnoj Njemačkoj dobio i ulicu koja vodi prema stadionu i bila je poznata kao Weststrasse, a od početka maja nosi njegovo ime.