Slavio protiv broja 1
0

Nadal poslije trijumfa nad Đokovićem: Ovo je bila jedna od onih nezaboravnih noći, nije bitno ko je GOAT

E. B.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal se pobjedom nad Novakom Đokovićem (3:1) plasirao u polufinale Roland Garrosa, a nakon meča je istakao da uživa u svakom trenutku na terenu, znajući da mu je ovo možda posljednji nastup na pariskom Grand Slam turniru.

"Igrati protiv Novaka je uvijek posebno, a sasvim mi je jasno da mi je ovo možda posljednji put da igram na Roland Garrosu. Kao što sam i ranije rekao, igram ovaj turnir jer sam se spremio za njega, ali ne znam šta se može desiti nakon njega. Imam problem sa stopalom i ako ga ne budemo uspjeli riješiti, bit će veoma teško igrati. Zato uživam u svakom danu i ne razmišljam previše o tome šta me čeka u budućnosti", rekao je Nadal.

Đoković je istakao kako je publika odvela Nadala do titule, a Rafa se zahvalio svima koji su navijali za njega.

"Publika je bila sjajna od početka turnira, vjerovatno znaju da neću biti ovdje još mnogo puta. Nevjerovatan je osjećaj igrati na tako bitnom i za mene potpuno posebnom mjestu. Podrška navijača je nešto što teško može da se opiše, ne mogu se dovoljno zahvaliti svima u Parizu što su učinili da se tako osjećam. Ovo je bila jedna od onih nezaboravnih noći, mnogo hvala svima", poručio je Nadal.

Nadal je istakao i kako je za njega nebitno da li je Roger Federer, Đoković ili on najveći teniser u historiji.

"Ljudi uvijek diskutuju o tome ko je najveći teniser u historiji, ali iz moje perspektive to nije toliko bitno. Sva trojica smo ostvarili svoje snove, ispisali smo stranice historije jer smo uradili stvari koje niko ranije nije uradio. Meni nije bitno ko će završiti sa više titula ili ko će biti 'GOAT' jer smo nas trojica jednaki. Nema velike razlike, tako da nije važno ko je 'GOAT'", poručio je Nadal.