Tenis
0

Nadal pobjednik ATP turnira u Stuttgartu

FENA
Foto: AP;
Foto: AP;
Pregled teniskih turnira u Stuttgartu, Amersfoortu, Palermu i Cincinatiju

STUTTGART - Španjolski teniser Rafael Nadal pobjednik je ATP teniskog turnira u Stuttgartu. Drugi tenisač svijeta je u svojem posljednjem ovosezonskom meču na zemljanima terenima, u finalu 642.750 eura vrijednoga Mercedes Cupa, pobijedio nepostavljenog Švicarca Stanislasa Wawrinku sa 6:4 i 7:5.

To je Nadalov drugi naslov u Stuttgartu, gdje je slavio i 2005. godine. Bilo je to Nadalovo 16. uzastopno finale na zemljanim turnirima te šesta turnirska pobjeda u ovoj sezoni. Mladi Španjolac ove sezone ima 56 pobjeda i osam poraza, a na zemlji sjajan omjer od 31 pobjede i samo jednog poraza. Od travnja 2005. godine Nadal je na zemlji odigrao 94 meča i upisao samo jedan poraz, i to u maju ove godine u finalu Berlina od Rogera Federera.

AMERSFOORT - U finalnom susretu ATP teniskog turnira u Amersfoortu vrijednoga 353.450 eura Belgijanac Steve Darcis pobijedio je Austrijanca Wernera Eschauera sa 6:1 i 7:6 (1).

PALERMO - Mađarska teniserka Agnes Szavay pobjednica je WTA teniskog turnira koji se za nagradni fond od 105.000 eura igrao u Palermu. Mađarica, koja je bila postavljena za osmu nositeljicu, je u finalnom okršaju pobijedila njemačku teniserku Martinu Mueller 6:0, 6:1. Bila je to prva turnirska pobjeda za 18-godišnju Agnes Szavay.

CINCINNATI –Ana Čakvetadze pobjednica je WTA turnira u američkom Cincinnatiju. Ruskinja je u finalu 175.000 dolara vrijednoga turnira bila bolja od Japanke Akiko Morigami sa 6:1 i 6:3. Za 20-godišnju Ruskinju bila je to peta turnirska pobjeda u karijeri. Dosad je slavila u Hobartu, Hertogenboschu, Guangzhou i Moskvi.