Sigurnih 2:0 u setovima
0

Nadal pobijedio tenisera iz Srbije i plasirao se u osminu finala ATP Mastersa u Madridu

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (ATP: 4.) pobijedio je srbijanskog igrača Miomira Kecmanovića (ATP: 32.) rezultatom 2:0 u setovima, a do osmine finala ATP Mastersa u Madridu došao je nakon nešto malo manje od dva sata igre.

Nadal je već u prvom setu pokazao da ga samo pobjeda zanima u ovom susretu s tim pristupom je i odigrao prvi set, a nakon što je napravio dva breaka u četvrtom i šestom gemu osvojio je prvi set rezultatom 6:1.

Najtrofejniji igrač u historiji po broju osvojenih Grand Slamova prvi set je riješio u svoju korist nakon 37 minuta igre.

Početkom drugog seta meč je nakratko prekinut zbog kiše, a nakon povratka na teren Nadal je samo potvrdio pobjedu te rezultatom 7:6 u setovima došao do pobjede i plasmana u osminu finala.

Nadal će u narednom meču igrati protiv tenisera iz Belgije Davida Goffina (ATP. 60.) koji je u 2. kolu bio bolji od Nizozemca Botica Van De Zandschulpa.

Španac je tokom karijere pet puta osvajao titulu na ATP Mastersu u Madridu i nema sumnje da je i ove sezone glavni favorit da podigne ovaj pehar.