Tenis
0

Nadal: Ovo je jedan od onih poraza koji dobro dođu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španac Rafael Nadal, prvi teniser svijeta, na aktuelnom turniru u Queen's Clubu ispao je u četvrtfinalu. U petak je bolji od njega bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-7(3), 6-4, 6-1.

Dan ranije je Nadal proživio sličan meč protiv Radeka Štepaneka. Imao je prvi set u džepu, komotnu situaciju i dominantnu igru u drugom setu, ali je izgubio tu dionicu. No, dok je protiv Štepaneka uspio dobiti treći set, protiv Tsonge je do toga ostao udaljen miljama. U zadnjem setu je Nadal protiv Francuza osvojio jedan jedini gem.

"Potpuno sam ispao iz ritma nakon izgubljenog drugog seta. No, ovo je jedan od onih poraza koji vam dobro dođu. Previše sam igrao u posljednje vrijeme i dobro će mi doći odmor. Privikao sam se na travu i spreman dočekujem Wimbledon", rekao je Nadal i dodao:

"Dobio sam bonus od nekoliko dana odmora. Provest ću ih u društvu porodice i prijatelja. To mi jako koristi za mentalnu pripremu prije velikog turnira kao što je Wimbledon. Ambiciozan sam i prepun motiva za taj turnir i Wimbledon ću dočekati posve spreman. Da, jasno, idem probati osvojiti novu krunu u Londonu."