Tenis
6

Nadal: Nikad nisam mogao zamisliti da ću ostvariti ovako nešto

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Emotivni Rafael Nadal zahvalio je porodici i cijeloj ekipi s kojom trenira nakon što je postao prvi teniser u historiji koji je osvojio jedan Grand Slam turnir čak osam puta…

Nadal je u nedjeljnom finalu Roland Garrosa pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera sa 6-3, 6-2, 6-3 i došao do 12. Grand Slam naslova u karijeri. Izjednačio se time na trećem mjestu s Royem Emersonom, a ispred njega su ostali samo Roger Federer sa 17 i Pete Sampras s 14 naslova.

Za Nadala osvajanje Roland Garrosa ima posebno značenje nakon što je sedam mjeseci proveo van tenisa zbog povrede koljena i nije bio siguran u kakvom će se stanju vratiti.

"Nikad nisam mogao zamisliti da ću ostvariti ovako nešto. Hvala svim članovima moje porodice i mog stožera. Bez njihove podrške, posebno u trenucima kad sam bio van terena, ovaj bi trijumf bilo nemoguće ostvariti. Također, hvala svima koji su mi slali poruke putem Twittera i Facebooka. Svi su mi dali pozitivnu energiju", istaknuo je 27-godišnji Španac.

Njegov stric i trener Toni Nadal priznao je da će ovaj naslov ostati zauvijek u pamćenju.

"Nakon svih problema ovaj je naslov stvarno poseban, čudesan. Mnogi ljudi govore o Rafaelovoj snazi, o njegovoj psihi, ali njegova najveća kvaliteta je dodir. To je dar", poručio je Toni Nadal.