Tenis
0

Nadal: Murray je sada spreman osvojiti baš sve

Totalsport
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal najavio je ove sedmice da će se tenisu, nakon teške povrede koljena, vratiti u decembru ove godine na egzibiciji u Abu Dhabiju.

U međuvremenu se oporavlja od povrede uz naporan rad, iako se u srijedu pojavila mogućnost da zaigra u finalnom meču Davis Cupa, u kojem Španija odlazi u goste Češkoj.

Kada će Nadal biti spreman za igru tek ćemo vidjeti, ali je zato trenutno četvrti igrač na svijetu i osvajač čak jedanaest Grand Slam turnira u karijeri, siguran da nadolazeće tenisko doba može lako pripasti Andyju Murrayju.

"Svi koji pratimo tenis i koji smo svakodnevno u njemu smo znali da će kad-tad doći vrijeme da Murray osvoji Grand Slam turnir. Sada kada ga je osvojio mislim da je sa sebe odbacio ogroman teg. Mislim da je spreman na sve, on je teniser koji može osvojiti baš sve i to raditi u kontinuitetu", rekao je Nadal i nastavio:

"Mislim da je trenutno strašno fokusiran na rad, tenis, mečeve i uspjehe. To je vidljivo. Kada je tako on je sjajan. Ne znam baš ima li koju manu. Ima odličan servis, odličan forhend i bekhend. Kreće se sjajno, fizički je super spreman. Njegov je najveći i možda jedini problem bio onaj psihičke prirode, ali odsad ni taj problem za njega više ne postoji", završio je Nadal.