"Šta je previše, previše je"
0

Nadal kritikovao konstantne promjene lopti

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Drugi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, javno je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da iz turnira u turnir on i njegovi kolege moraju igrati s različitim loptama, što, kako kaže, povećava rizik od povreda.

"U Bangkoku se igralo s jednim loptama, u Tokiju s drugima, ovdje u Šangaju s trećima. Šta je previše, previše je. Te stalne promjene lopti su opasne i povećavaju rizik od povreda. Nešto se mora promijeniti jer su ove promjene opasne za rame. Ne možete svakih sedam dana mijenjali lopte", rekao je Nadal, nakon što je u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju pobijedio sunarodnjaka Guillerma Garcia-Lopeza 6-3, 6-2.

Nadal je, zapravo, samo podržao branitelja naslova u Šangaju, Britanca Andyja Murrayja, koji se tužio kako je komercijalni pritisak turnirskih sponzora rezultirao trima promjenama lopti na trima turnirima u Aziji na kojima Murray nastupa ove sezone.

"Radije bih da smanje nagradni fond turnira, da primamo manje novčane nagrade, ali da se ne mijenjaju lopte na svakom turniru. U Tokiju su lopte bile teže i sporije, ovdje su sasvim drukčije, puno brže. Ne kažem da bismo s istim loptama trebali igrati cijelu sezonu. No, mislim da bi, na primjer, na zemlji trebali igrati uvijek s istim loptama, pa onda na ljetnoj američkoj turneji opet s istim loptama, to bi bilo pozitivno. Umjesto toga, mi imamo u Rimu jedne lopte, u Madridu druge, a u Barceloni treće. To nije dobro", zaključio je Nadal.