Prešao sve granice
28

Nadal je na Australian Openu aplaudirao svakom protivniku, osim jednom koji to nije zaslužio

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal je na putu do 21. Grand Slam titule na Australian Openu igrao protiv sedam protivnika, a sve osim jednog je s terena ispratio aplauzom, pišu tamošnji mediji.

Oni navode da je Nadal svim svojim protivnicima nakon meča ukazao poštovanje i aplauzom ih ispratio s terena, a da to jedino nije uradio Denisu Shapovalovu, od kojeg je bio bolji u meču četvrtfinala.

Prema kompilaciji objavljenoj na Youtubeu, a na kojoj se vide sve rekacije Nadala nakon mečeva na Australian Openu, u trenutku kada je Kanađanin napuštao teren samo se nezainteresovano okrenuo prema svojoj opremi i svom protivniku nije ukazao poštovanje.

Mediji u Španiji pišu da je to uradio jer se Shapovalov više puta tokom meča bunio zbog protivnikovog odugovlačenja između prvog i drugog servisa.

On je, također, sudiji prigovarao i zbog pauze koju je Nadal spojio odlaskom na WC i medicinskim time-outom. Nakon meča je iskreno rekao da to što Nadal radi nije korektno te da je povlašten.

Nadal je, još jednom podsjećamo, vodio 2:0 u setovima, nakon čega se Shapovalov vratio, ali je u petom setu pao poslije više od četiri sata borbe.