Poraz od Thiema
35

Nadal izgubio lidersku poziciju na ATP listi: Ne možeš da ne igraš i da budeš prvi

Klix.ba
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal doživio je poraz na šljaci nakon skoro godinu dana čime je prekinuo veliki niz nepobjedivosti na ovoj podlozi, a on je istakao da je puno toga propustio na početku godine i da je to razlog zbog kojeg je izgubio prvo mjesto na ATP listi.

Nadal je poražen od Thiema rezultatom 2:0 u setovima, a prema njegovom mišljenju, najbitnije je da se osjećao dobro i da poraz nije doživio zbog neke povrede. S novom ATP listom koja izlazi u ponedjeljak, Švicarac Roger Federer vratit će se na prvu poziciju.

"Ne možete da budete prvi, a da ne igrate pet mjeseci. Od Šangaja do Monte Carla nisam ostvario šta sam želio, pričamo o periodu od pet mjeseci. Prošle godine sam stigao do finala skoro svakog turnira, ovo je realnost do sada. Propustio sam toliko toga da ne bi bilo normalno da sam prvi. Ipak, trenutno o tome i ne razmišljam mnogo. Vidjet ćemo šta će biti na kraju godine", istakao je Nadal i dodao:

"Naravno da bih radije bio prvi nego drugi, treći, peti... Rekao sam to milion puta. Izgubio sam lidersku poziciju, ali sam sretan što sam se osjećao dobro i što mogu da igram gotovo svaku utakmicu", završio je španski teniser.

Nadal bi se na prvo mjesto ATP liste mogao vratiti već nakon narednog Mastersa u Rimu. Prošle godine, Španac je u četvrtfinalu poražen također od Thiema, a od tada je, sve do novog duela sa Thiemom, osvojio čak 50 uzastopnih setova na šljaci.