Španac ostao iza
188

Nadal isprozivao Đokovića: Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario rekord

H. H.
Rafael Nadal (Foto: Screenshot)
Rafael Nadal (Foto: Screenshot)
Španski teniser Rafael Nadal u intervju za Movistar+ prozvao je Novaka Đokovića porukom da bi za njega bila velika frustracija da nije srušio rekord po broju osvojenih Grand Slam titula.

I dok su Roger Federer i Nadal ranije izjavljivali da im nije ultimativni cilj biti najbolji teniser u historiji, Španac je mišljenja da je Đoković to doživljavao mnogo intenzivnije.

"U okviru svojih mogućnosti učinio sam sve da stvari budu što bolje", objasnio je Nadal Juanmi Castañu u jednom od fragmenata intervjua koji je Movistar+ objavio na društvenim mrežama i nastavio:

"Da, možete živjeti frustrirani sa 22 Grand Slama. Naprimjer, Novak to živi na intenzivniji način. Za njega bi bila veća frustracija da to nije postigao i možda je zbog toga i uspio srušiti rekord", rekao je Rafa.

Nadal je u karijeri osvojio 22. Grand Slam turnira, no sada je na drugom mjestu vječne liste jer je Đoković osvojio 24.

Zbog povrede tetive lijeve noge je propustio veći dio ove sezone, a mogao bi se vratiti na teren nakon godinu dana pauze i prema trenutnim planovima, to bi se moglo desiti na prvom Grand Slamu naredne sezone - Australian Openu.