Australian Open
0

Nadal i Murray u osmini finala

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Britanac Andy Murray i Španac Rafael Nadal plasirali su se u osminu finala teniskog Grand slam turnira Australian Open u Melbourneu.

Murray je savladao 31. nosioca Austrijanca Jurgena Melzera sa 7:5, 6:0, 6:3. Melzer je pružio dobar otpor samo u prvom setu, a onda je Škot ušao u ritam i do kraja lako došao do pobjede.

Murrayev protivnik u borbi za četvrtfinale bit će Fernando Verdasco koji je u trećem kolu pobijedio 22. nosioca Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:0, 6:0.

Nadal je u trećem kolu pobijedio Nijemca Tommyja Haasa sa 6:4, 6:2, 6:2. Španac je dominirao tokom cijelog meča i nije protivniku dao ni najmanju šansu. U prvom setu je u svakom Haasovom servis gemu imao barem po jednu brejk priliku. U preostala dva seta Nadal je samo pojačavao ritam i na kraju zabilježio još jednu rutinsku pobjedu.

Nadal će u narednoj rundi igrati sa Čileancem Fernandom Gonzalezom koji je u maratonskom meču savladao Francuza Richarda Gasqueta sa 3:2 (3:6, 3:6, 7:6, 6:2, 12:10). Nekadašnji finalist Melbourna Gonzales napravio je veliki podvig pošto se poslije 0:2 u setovima vratio i na kraju dobio meč.