Tenis
0

Nadal i Murray finalisti u Indian Wellsu

FENA
U finalu teniskog ATP turnira iz Masters serije 1000, koji se za nagradni fond od 4,5 miliona dolara igra u Indian Wellsu u SAD-u, igrat će Škot Andy Murray i najbolji svjetski teniser Španac Rafael Nadal.

Iako su svi očekivali da će u finalu vidjeti još jedan veliki okršaj Nadala i Švicarca Rogera Federera, Murray je pokazao da je jedan od rijetkih tenisera koji redovito pobjeđuje legendarnog Švicarca.

Mladi Škot u polufinalu je slavio sa 6:3, 4:6 i 6:1 i tako iskoristio čak 32 neprisiljene pogreške Federera, koji je u Indian Wellsu slavio od 2004. do 2006. Murrayu je ovo šesta pobjeda protiv Federera, a čak četvrta u posljednjih pola godine.

U svome prvom finalu u Indian Wellsu Murray će igrati protiv Nadala, koji se dosta mučio protiv domaće uzdanice Andyja Roddicka, ali je na kraju ipak slavio sa 6:4 i 7:6 (4).

Bio je to vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj u kojem je spretniji bio španski teniser. Prvi set trajao je 40 minuta, a odlučen je breakom u sedmom gemu. U drugom setu Nadal je dvaput oduzeo servis Roddicku i imao servis za meč, ali Amerikanac se uspio izvući i izboriti tie-break. U tie-breaku ipak je uspješniji bio Nadal i tako izborio finale.

Bit će to osmi dvoboj Nadala i Murraya, a Nadal je uspješniji s pet pobjeda. Ipak, Murray je slavio u posljednja dva njihova dvoboja. Murrayu je to prvi finale u Indian Wellsu, a Nadal je slavio na ovom turniru prije dvije godine. Murray je teniser s najboljim omjerom pobjeda i poraza u 2009., u kojoj je ostvario već 20 pobjeda uz samo jedan poraz.

Rezultati polufinala:

Andy Murray (VB/4) - Roger Federer (Švi/2) 6:3, 4:6, 6:1 Rafael Nadal (Špa/1) - Andy Roddick (SAD/7) 6:4, 7:6 (4)