US Open
0

Nadal i dalje bez izgubljenog seta, pobijedio Nalbandiana

Sarajevo-x.com
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Španac Rafael Nadal, drugi teniser svijeta, i dalje je na US Openu bez izgubljenog seta. U meču 3. kola je pobijedio Argentinca Davida Nalbandiana sa 7-6(5), 6-1, 7-5.

Premda je Nadal dobio meč u tri seta i tako došao do 3-2 u međusobnim mečevima protiv Nalbandiana, nije imao lagani put prema osmini finala. No, u završnicama prvog i trećeg seta je Argentinac previše oscilirao, kao i tokom cijelog meča, što je bilo ključno u svemu.

Najbolje je Nalbandian igrao u prvom setu u kojem je prvi i došao do breaka. Nadal je odmah vratio izgubljeno, a u napetoj borbi u tie-breaku Nadal je bio mali koračić ispred i dobio sa 7-5 za prvi set.

Takav epilog je dovoljno iznervirao Nalbandiana da u drugom setu uhvati samo jedan gem, a potom je u trećoj dionici Nadal poveo sa čak 5-2. Sve ipak nije završilo lako, pa je tako talentirani, ali potpuno nestabilni Argentinac, došao do 5-5 i break-lopte za 6-5. Nije iskoristio šansu, a potom je još jednom posrnuo na svoj servis.

U osminu finala se plasirao i Luksemburžanin Gilles Müller, koji je u New Yorku, prije tri godine, igrao i četrtfinale (poraz od Federera 7-6, 6-4, 7-6). U nedjelju je Müller razbio Igora Kunjicina sa 6-1, 6-4, 6-4.

Kod djevojaka je poznat prvi četvrtfinalni par, igrat će Flavija Pennetta i Angelique Kerber. Talijanka je peti put u isto toliko mečeva dosad pobijedila Kineskinju Shuai Peng. Ovaj put je bilo 6-4, 7-6(6), s tim da je Peng imala u tie-breaku i 4-0 i 6-4.

Njemica Kerber je relativno jednostavno svladala Rumunjku Niculescu 6-4, 6-3.

US Open, teniseri, 3. kolo:

Nadal (2) - Nalbandian 7-6(5), 6-1, 7-5 Müller - Kunjicin 6-1, 6-4, 6-4

Teniserke, osmina finala:

Pennetta (26) - Peng (13) 6-4, 7-6(6) Kerber - Niculescu 6-4, 6-3