ATP Finals
163

Nadal gubio 5:1 pa spektakularnim preokretom savladao Medvedeva

N. K.
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal (1. ATP) pobijedio je u drugom kolu grupe A na londonskom ATP Finalsu Rusa Daniila Medvedeva (4. ATP) rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 7:6.
Fantastično je Medvedev servirao od samog početka meča te nije dozvoljavao Nadalu priliku za break. Ipak, ni on ništa nije uspio napraviti na Rafin servis pa se u prvom setu igrao tie-break. U njemu se Rus bolje snašao i poveo u ovom meču.

Medvedev je već na startu drugog seta izgubio svoj servis, koji je i dalje bio ubojit, ali nije pomogao da izbjegne Nadalovo izjednačenje pa se igrao treći, odlučujući set.

Nadal već na startu gubi dva svoja servisa, Medvedev je sve poklone iskoristio i brzo poveo s 4:1 te 5:2. Međutim, Nadal se, kao i bezbroj puta u svojoj karijeri, vratio i uz dva vezana breaka odveo set u tie-breaku, gdje je još jednom potvrdio zašto je jedan od najvećih ikad. Uz mnogo drame uspio je ponovo preokrenuti rezultat i sasvim zasluženo slaviti u ovom meču.

Nadal sada ima jednu pobjedu i jedan poraz nakon dva odigrana meča, dok je Medvedev još bez trijumfa u Londonu. Večeras će svoj meč iz ove grupe odigrati grčki teniser Tsitsipas i Nijemac Zverev, a oba tenisera su startali ovaj turnir pobjedama.