Andre Agassi
0

"Nadal će osvojiti Grand Slam!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni ''američki ćelavac'' Andre Agassi skrušeno je priznao vlastitu pogrešku u procjenjivanju potencijala najboljeg svjetskog tenisera Rafaela Nadala.

"Kada je Nadal prvi puta u karijeri osvojio Roland Garros, rekao je da mu je san osvajanje Wimbledona. Valjao sam se od smijeha kada sam to čuo, kao i cijeli svijet. U kakvoj sam samo zabludi bio", priznao je Agassi.

Nadal je, kao što je poznato, nakon četvrtog uzastopnog naslova u Roland Garrosu prošle godine, dva tjedna kasnije krenuo i u pobjednički pohod na Wimbledon. U epskom finalu svladao je Rogera Federera i prekinuo Švicarčevu dominaciju u All England Clubu. Nadal je ove godine osvojio i Australian Open, opet u finalu nadjačavši Federera.

Agassi danas ima sasvim drukčije mišljenje o Nadalovom potencijalu. Više se ne smije, već mu se divi:

"Nadal je ''čudovište'', najbolji na svijetu. On će postati prvi teniser od Roda Lavera 1969. godine koji je u istoj godini osvojio sva četiri Grand Slam turnira, uopće ne sumnjam u to! Nikada nisam mislio da će to nekome poći za rukom, ali sam promijenio mišljenje. Nadal to može ostvariti", tvrdi Agassi, koji je i sam osvojio sva četiri Grand Slam turnira ali, u različitim sezonama.

Rafael Nadal u nedjeljnom će se finalu ATP turnira u Madridu protiv Rogera Federera boriti za svoj 16. naslov na turnirima iz kategorije ATP Masters 1000 (bivša Masters Serija). Agassi je još uvijek vlasnik rekorda sa 17 naslova. Federer ih je prikupio 14.