Abu Dhabi
0

Nadal bolji od Ferrera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španac Rafael Nadal pridružio se Šveđaninu Robinu Söderlingu u finalu ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju.

Podsjećamo, Söderling je u prvom polufinalu pobijedio najboljeg svjetskog tenisera, Švicarca Rogera Federera 6-7(6), 7-6(1), 6-2. Federer je, inače, u svih 12 službenih mečeva bio bolji od Šveđanina, kojem ova pobjeda neće biti uračunata u službene mečeve, budući da se radi o ekshibicijskom turniru.

U španskom obračunu, drugi svjetski teniser Rafael Nadal pobijedio je 17., Davida Ferrera 7-6(2), 6-3. Ferrer u prvom setu nije iskoristio niti jednu od pet break lopti, a najvažnije od njih bile su dvije vezane set lopte, imao je 5-4 i 15-40 na servis Nadala.

"Rafa je bolje igrao važne poene", - prokomentirao je kratko Ferrer.

Inače, Nadal je i u službenim mečevima uglavnom pobjeđivao Ferrera. Tačnije, učinio je to osam puta u 11 dvoboja. Ima nešto bolji omjer i u susretima sa Söderlingom, 3-2, ali zadnja dva meča dobio je Šveđanin.

Nadala zacijelo posebno boli poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Söderling, kasniji finalist tog turnira, tom je pobjedom prekinuo dominaciju Nadala na drugom Grand Slam turniru sezone, kojem je to bio prvi poraz uopće na Roland Garrosu, nakon što je u prethodne četiri godine redovito odnosio naslov pobjednika.

 

Abu Dhabi, ekshibicija, polufinale:

Söderling – Federer 6-7(6), 7-6(1), 6-2

Nadal – Ferrer 7-6(2), 6-3