Slomljen nakon meča
84

Na šokantan poraz Đokovića utjecala i smrt Amfilohija: Tužan dan, nije mi se igralo

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je nakon današnjeg šokantnog poraza od Lorenza Sonega u četvrtfinalu ATP turnira u Beču da je dan bio jako čudan i da nije bio motivisan kao inače.
"Ovo je jako tužan dan. Poštovani mitropolita Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina. Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori. Naravno iz političkih razloga", rekao je Đoković.

Novak je upitan koliko je ta tužna vijest utjecala na njegovo izdanje, budući da je djelovao kao da mu se nije igralo.

"Iskreno, i nije mi se igralo. Nije toliko utjecala tužna vijest. Jeste utjecala, ali nije u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu igrati. Međutim, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam želio odraditi i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti s porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušat ću tamo završiti snažno i na najbolji mogući način", poručio je Novak.