Vrebaju iz sjene
8

Na ove tenisere ne obraćaju pažnju, a mogli bi napraviti haos na Australian Openu

G.S.
Foto: youtube/Australian Open TV
Foto: youtube/Australian Open TV
Dvije runde su završene i Australian Open već je dobio po 32 najboljih i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Prva sedmica Australian Opena polako se primiče kraju. Favoriti su bili vrlo sigurni na svom putu prema trećem kolu, ali postoje i oni koji ne spadaju u favorite, a koji su pokazali zavidaan nivo forme.

Na službenoj stranici takmičenja predstavljena su imena na koje gotovo nitko nije računao prije početka turnira, a "ispod radara" bi se mogli provući i do same završnice.

Marin Čilić

S obzirom na to kakvu je karijeru imao hrvatski teniser, iznenađujuće je ovog 31-godišnjaka vidjeti među nenositeljima. On je osvajač US Opena iz 2014. godine, vodio je svoju zemlju do finala Davis Cupa i stigao je još do dva finala Grand Slama, jednom baš u Melbourneu i to prije dvije godine.

Svjetski broj 39. je u prvom kolu dopustio rivalu Corentinu Moutetu samo devet gemova, da bi u drugom kolu na krilima podrške s tribina u pet setova savladao finalista Aucklanda Benoita Pairea, inače 21. nositelja. Danas je teniser iz Međugorsja izbacio i favorizovanog 9. nositelja Roberta Bautistu-Aguta i dokazao da je u formi.

Čilić se dosta mučio u 2019. godini, ali se čini da su ti dani prošlost i da bi već na ovom turniru mogao postići dobar rezultat.

Angelique Kerber

Iako je 17. nositeljica, Angeliqui Kerber se predviđa eliminacija već u sljedećoj rundi. Lako je zaboraviti da je Njemica triput osvajala Grand Slam, uključujući i finale Melbournea 2016. kada je savladala Serenu Williams, i da se i te kako ima na što pozvati.

"Prve runde takmičenja nikada nisu lagane. Nije važno pobijedite li u dva ili u tri seta, bitka sa živcima uvijek je prisutna u početku", izjavila je nakon pobjede protiv Priscille Hon u utorak. "Naravno, lijep je osjećaj imati dva uspješna meča iza sebe. Podižem formu iz kola u kolo."

Korak po korak, i Angelique Kerber se može vratiti na naslovne strane.

Miloš Raonić

Pažnja javnosti u Kanadi u posljednje vrijeme usmjerena je na prvakinju US Opena Biancu Andreescu, kao i na mladiće od kojih se mnogo očekuje – Felixa Auger-Aliassimea i Denisa Shapovalova.

Međutim, finalist Wimbledona iz 2016. Miloš Raonić se vratio spreman nauditi svakome tko ga podcijeni. Prije četiri godine stigao je do polufinala, a ove godine je u prva dva kola protivnicima dozvolio samo 15 gemova, zabilježivši usput 28 asova.

Ako Miloš uspije zadržati visoku razinu ubačenog prvog servisa, bit će prijetnja svakome u drugom tjednu turnira.

Gael Monfils

Zar postoji netko tko ne bi htio vidjeti Gaela Monfilsa kako stiže do završnice turnira?

Harizmatični Francuz je često bio podcijenjen zbog svoje građe, kretanja i ambicioznih udaraca.

Ovaj 33-godišnjak imao je uspjehe 2008. godine kada je stigao do polufinala Roland Garrosa, kao i 2016. na US Openu kada je također stigao do polufinala. On nije samo showman, što pokazuju i ovi rezultati.

Monfils nije imao problema u prve dvije runde, i prilično svjež je stigao do trećeg kola u kojem ga čeka Ernests Gulbis i šanse da se nađe među 16 najboljih su veoma velike.

Ako sačuva energiju, svjetski broj 10 mogao bi još jednom zablistati na jednom od najvećih turnira.