Australian Open
0

Na Li: Padala sam jer sam glupa

Totalsport
Na Li (Foto: AFP)
Na Li (Foto: AFP)
Dramatičan je bio finalni meč Australian Opena u konkurenciji teniserki. Nakon velike borbe na terenu, ali i mnogo događaja sa strane, Azarenka je pobijedila Na Li 4-6, 6-4, 6-3.

Kineskinja Na Li je drugi put igrala finale Australian Opena, ali će i dalje morati čekati na premijerni naslov u Melbourneu. Kao jedini Grand Slam naslov joj ostaje onaj iz Roland Garrosa, prije dvije godine.

Inače, Na Li se tokom ovog finala morala boriti sa svim i svačim. Nakon što je dobila prvi set uz sjajnu igru, u drugome je kod 1-3 iskrenula prvi put lijevi gležanj. Drugi put je pala, također preko tog lijevog gležnja, kod 2-1 u trećem setu, ali je pritom i udarila jako glavom o tlo.

"Jeste, sada je u redu. Valjda je u redu. Liječnici i fizioterapeuti su napravili svoj posao. Međutim, ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put pala na terenu. A, sada mi se to dogodilo dva puta. Kao da sam juniorka", govorila je Na Li nakon meča, te uz smijeh odgovorila na pitanje zašto je padala:

"Zašto? Jer sam glupa".

Kineska teniserka je potom nastavila:

"Da nisam padala vjerojatno bi meč išao nekim drugim smjerom, ali to je glupo analizirati. Krenuo je ovako i tako je bilo. Ne mogu baš govoriti da su ta dva pada utjecala na mene i moju igru. Jesu tada u tom trenutku, ali globalno za igru ne. Drugi pad je bio opasan, glava je mogla nastradati. Nevjerovatno je da sam se danas osjećala kao u bolnici, a ne na teniskom terenu. Odjednom su dolazili oko mene i govorili da pratim prst, a ja se smijem. Mislim, ma što ću pratiti prst, dajte mi da igram finale", rekla je Na Li i na kraju okončala sve riječima:

"Kada sam udarila glavom o tlo nekoliko sekundi sam ispred sebe vidjela samo crno. Je, bilo je ružno. Šteta, završilo je porazom, ali sam zadovoljna kako sam igrala".