ATP Montreal
0

Murrayju finale i drugo mjesto na ATP listi

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanski teniser Andy Murray od ponedjeljka će biti drugi igrač svijeta. Do mjesta koje je dosad držao Rafael Nadal Murray je stigao plasmanom u finale ATP Masters 1000 turnira u Montrealu.

Škot je u polufinalu pobijedio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu koji je dan ranije u četvrtfinalu izbacio najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera. No, raspoloženi Murray mu nije dao da dočeka finalnu nedjelju u turniru, slavio je sa 6-4, 7-6(8).

Murray je prvi došao do breaka u prvom setu, ali kad je kod vodstva 5-3 servirao za tu dionicu igre, Tsonga mu je uzvratio. Škota to, međutim, nije izbacilo iz ritma i već je u sljedećem gemu došao do novog obrata i do prvog seta. U drugom setu nije bilo breaka iako je svaki igrač imao po dvije prilike za oduzimanje protivnikova servisa. Neizvjesni tie-break, u kojem je Tsonga najprije spasio meč-loptu, pa potom imao i prilike za osvajanje seta, otišao je na koncu na stranu Murrayja.

Britanac je ove godine već osvojio jedan Masters 1000 turnir (Miami), a u nedjelju će loviti i drugi protiv pobjednika dvoboja Andyja Roddicka i Juana Martina Del Potra.

Lani je ovaj turnir, tada igran u Torontu, osvojio Rafael Nadal, koji je gubitkom tih bodova ostao i bez drugog mjesta na ATP listi.

ATP Montreal, polufinale:

Murray (3) – Tsonga (7) 6-4, 7-6(8) Roddick (5) – Del Potro (6) - kasnije