US Open
0

Murray treći polufinalist, čeka Nadala ili Roddicka

Totalsport
Andy Murray (Foto: Reuters)
Andy Murray (Foto: Reuters)
Škotski teniser Andy Murray treći je polufinalist posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je sa 3-1 u setovima pobijedio domaćeg tenisera, Amerikanca Johna Isnera.

Murray je opravdao ulogu favorita u ovome susretu i doveo turnir nadomak do "idealnog" polufinala u kojem bi se mogla naći sva četiri prva nositelja, ukoliko Rafael Nadal svlada posljednju američku nadu, Andyja Roddicka.

Škotski teniser je slavio sa 7-5, 6-4, 3-6, 7-6(2) gotovo tri pol sata igre. Isner je vrlo dobro parirao Murrayju kojeg je možda malo i sreća pomazila da meč ne ode u peti set, u kojem bi bilo sve otvoreno. Škot je kontrolirao meč u prva dva seta koja je riješio u svoju korist, ali od tada je meč bio puno izjednačeniji, štaviše Isner je bio taj koji je više prijetio.

U trećem setu Isner je stigao do breaka odmah na početku seta, nakon kojeg se Murray nije uspio oporaviti iako je imao jednu break-loptu. U četvrtom setu nijedan teniser nije mogao izboriti break-loptu sve do devetog gema kada je svoje dvije dočekao Amerikanac, međutim nije ih uspio realizirati. Set je otišao u tie-break u kojem je Isner napravio dvije neforsirane pogreške na svom servisu te omogućio Murrayu da sa dva svoja servisa zaključi meč.

Murrayja sutra (subota) očekuje polufinalni susret protiv pobjednika susreta između Rafaela Nadala i Andyja Roddicka. Spomenimo da su prvi finalisti u igri parova austrijsko-njemačka kombinacija Philippe Petzschner i Jürgen Melzer koji su s 2-1 u setovima bili bolji od talijanskog para Fognini / Bolelli.

US Open, teniseri, četvrtfinale: Murray (4, VB) - Isner (28, USA) 7-5, 6-4, 3-6, 7-6(2)