ATP World Tour Finals
12

Murray slavio protiv Tomaša Berdycha

Totalsport
Andy Murray
Andy Murray
Škotski teniser Andy Murray nastavio je s pobjedama na britanskom tlu i u 1. kolu završnog ATP World Tour Finalsa u Londonu. Murray je s 3-6, 6-3, 6-4 slavio protiv češkog tenisera Tomaša Berdycha.

Bio je ovo osmi susret ove dvojice tenisera nakon kojeg je Murray konačno poravnao omjer pobjeda i poraza protiv Berdycha, koji je pak bolje otvorio prvi pojedinačni susret u londonskoj O2 Areni.

Iako je osvojio svega šest poena na servisu škotskog tenisera u prvom setu, Berdych je osvojio prvi set rezultatom 6-3, breaknuvši Murraya u šestom gemu. Spasio je Čeh na putu osvajanja prvog seta i čak sedam break-lopti.

Imao je Berdych kod rezultata 1-1 u drugom setu priliku dovesti Murraya u dosta nezgodnu poziciju, ali je prokockao tri lopte za oduzimanje servisa. U gemu nakon toga Škot radi svoj prvi break u meču i to iz tek 11. pokušaja, te prednost bez ikakvih problema zadržava do samog kraja seta.

Murray je još jednom breaknuo Čeha u trećem gemu odlučujućeg seta i stečenu prednost nije ispuštao do samog kraja. Štoviše, prepustio je Berdychu svega pet poena na svom početnom udarcu, a pritom je i osvojio svih 11 poena nakon prvog ubačenog servisa.

Škot je tako nastavio pobjednički niz na britanskom tlu koji je započeo na Olimpijskim igrama u Londonu, u finalu kojih je pobijedio Rogera Federera.

Drugi susret grupe A, ne prije 20:30 po našem vremenu, igraju srbijanski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković i prošlogodišnji finalist Jo-Wilfried Tsonga.

ATP World Tour Finals 2012 London, 1. kolo:

Grupa A

Murray - Berdych 3-6, 6-3, 6-4

Đoković - Tsonga (kasnije)