Razočaran porazom
0

Murray: Radit ću još napornije nego prije

Totalsport
Andy Murray (Foto: Sky News)
Andy Murray (Foto: Sky News)
Iza britanskog tenisera Andyja Murrayja još je jedan poraz u polufinalu Wimbledona, treći u posljednje tri godine, a kao i prije 12 mjeseci bolji od njega bio je Španac Rafael Nadal.

Nakon dobijenog prvog seta 7-5, činilo se da je Škot pronašao pravi recept za pobjedu protiv Nadala, ali onda je Španac sa 6-2, 6-2, 6-4 riješio meč u svoju korist uz 39 neforsiranih grešaka Murrayja.

"Teško je, ali svaki put dajem sve od sebe, trudim se maksimalno. To je zapravo sve što možete uraditi. Naravno da sam razočaran", rekao je Murray.

"Moram raditi napornije nego prije. Pokušat ću popraviti svoju igru i biti još jači, još profesionalniji. Ovo je, mislim, vrlo teško razdobolje u tenisu. Na samom vrhu konkurencija je iznimna pa da bih bio ne samo na istom nivou s najboljima već i bolji od njih, moram raditi napornije nego oni."

Za Murrayja je ovo bio 12. poraz od Nadala u 16. međusobnom susretu, a na kraju je zaključio da je možda za pobjedu u ovom susretu trebao igrati strpljivije.

"Kada sam ga pobjeđivao u prošlosti na US Openu i Australian Openu igrao sam malo strpljivije. Možda sam ovog puta pogriješio s omjerom. Svaki put kada igrate protiv nekoga od najboljih igrača morate malo promijeniti svoju strategiju, morate napraviti neke promjene."