ATP Šangaj
0

Murray prvi finalist

Totalsport
Andy Murray (Foto: AP)
Andy Murray (Foto: AP)
Škotski teniser Andy Murray, četvrti u svjetskom poretku, prvi je finalist ATP turnira iz Masters serije 1000 koji se igra u Šangaju. U borbi za naslov igrat će protiv boljeg iz ogleda Novaka Đokovića i Rogera Federera.

Sat i 26 minuta morao je u subotu raditi Murray da u polufinalu turnira tvrde podloge, koji se igra uz nagradni fond od 3,2 miliona američkih dolara, upiše pobjedu protiv Argentinca Juana Monaca, svoju drugu u njihovom trećem ogledu karijera.

Sve najvažnije zapravo zbilo se u završnici prvoga seta. Murray je imao prednost 5-3 i servis za okončanje uvodne dionice igre kada je Monaco iskoristio break-loptu (treću i svoju posljednju u meču) i smanjio zaostatak. Ipak, Škot je uzvratio na jednak način, a prijelomni poen bio je Argentinčeva pogreška od koje se nije oporavio. Dva je puta Murray uhvatio teško dostižne lopte, a Monaco je treći smeš izbacio u aut.

Nakon toga se Monacova igra u potpunosti raspala o čemu najbolje svjedoči podatak da je u drugome setu 41. igrač ATP-ova poretka uspio skupiti tek sedam poena, od čega samo dva na Murrayjev početni udarac (oba na drugi servis).

ATP Šangaj, polufinale:

Murray (4) - Monaco 6-4, 6-1 Đoković (2) - Federer (3)