Tenis
0

Murray: Iskustvo mi je pomoglo

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Uzadnik domaće publike Andy Murray bio je jako blizu porazu u četvrtfinalu Wimbledona u meču protiv španskog tenisera Fernanda Verdasca. No, uspio je preokrenuti zaostatak 0-2 u setovima i slaviti 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5.

"Više ste zabrinuti zbog gubitka meča, a ne razmišljate toliko da ćete izgubiti Wimbledon", komentirao je Murray nakon što je sedmi put u karijeri zaostatak 0-2 u setovima uspio pretvoriti u pobjedu.

"Ali kada ste bili puno puta u tim situacijama znate kako treba razmišljati i da ne treba brzati. Ja definitivno nisam žurio ada sam gubio 2-0 u setovima. Štaviše, usporio sam i bio je to dobar znak".

U petom uzastopnom vimbldonskom polufinalu Murrayja čeka 22-godišnji Poljak Jerzy Janowicz protiv kojeg ima omjer na ATP Touru 1-1 i od kojeg je izgubio posljednji meč igran prošle godine u Parizu.

"On je jedan od najboljih mladih igrača na Touru. Servira 220 kilometara na sat, agresivan je igrač i jako je visok. Sjajan je atleta i bit će to težak meč".

U polufinale Murray ulazi s nizom od 10 uzastopnih pobjeda, s obzirom da je prije nekoliko sedmica osvojio svoj 27. naslov u karijeri u Queen's Clubu.