Wimbledon
0

Murray i Šarapova u 3. kolu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Britanac Andy Murray izborio je plasman u treće kolo Wimbledona pobjedom nad Jarkom Nieminenom iz Finske sa 6:3, 6:4, 6:2.

Taj meč obilježilo je prisustvo britanske Kraljice Elizabete II, koja je prvi put nakon 1977. godine posjetila taj turnir.

Murray je jedini britanski igrač koji je uspio da se plasira u drugu rundu, u kojoj je protiv Nieminena pokazao odičnu igru, iako je loše započeo meč. Na samom početku meča Murray je uspio da sačuva čak četiri brejk prilike koje je njegov protivnik imao na Centralnom terenu, ali čim se vratio u igru Finac više nije imao šansu protiv njega. Britanac je na kraju do trijumfa došao nakon jednog sata i 43 minuta.

U trećem kolu Murrayja očekuje duel sa Gillesom Simonom iz Francuske, 26. nosiocem, kome je Ukrajinac Ilja Marčenko predao meč zbog povrede ramena. arapova lako do narednog kola

Bivša osvajačica Wimbledona Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u treće kolo trećeg Grand Slama sezone savladavši Rumunku Ralucu Olaru sa 6:1, 6:4.

Šarapova, koja je 2004. godine osvojila Wimbledon, ove godine je postavljena za 17 nosioca, odlično je ušla u meč i sa 1:0 u setovima je vodila već nakon 32 minuta.

U nastavku je Rumunka pružila veći otpor, ali je jedino što je mogla bilo da se postara da se ne ponovi prošlogodišnji turnir u Londonu, kada je u istoj rundi poražena od Viktorije Azarenke sa 6:0, 6:0.

Šarapova će se u trećoj rundi sastavi sa pobjednicom duela između Slovakinje Danijele Hantuchove i Barbore Zahvalove iz Češke.