Tenis
0

Murray: Ferguson me savjetovao kako se nositi s pritiskom

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson, legendarni bivši menadžer Manchester Uniteda, strastveni je navijač svog sunarodnjaka Andyja Murrayja, velike uzdanice Britanaca u Wimbledonu.

Slavni škotski nogometni trener Alex Ferguson, koji je minule sezone okončao svoju grandioznu karijeru na klupi Manchester Uniteda, prošle godine je uživo pratio trijumf Andyja Murrayja na US Openu. Škotski teniser tada je u New Yorku dograbio svoju prvu Grand Slam titulu u karijeri, savladavši u finalu prvog svjetskog reketa, Srbina Novaka Đokovića u pet setova.

Alex Ferguson, koji je tada priznao kako se gledajući Murrayja u akciji više živcira nego u najvećim nogometnim utakmicama svoje karijere, pratio je iz svečane lože dramatični preokret svog zemljaka u četvrtfinalu Wimbledona protiv Španca Fernanda Verdasca. Iako je izgubio prva dva seta, Murray je dobio meč 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5 nakon tri sata i 26 minuta igre, te izborio svoje peto uzastopno polufinale Wimbledona u kojem će snage odmjeriti protiv Poljaka Jerzyja Janowicza. Nakon meča je popričao s legendarnim nogometnim trenerom.

"Razgovarao sam s Fergusonom 15 ili 20 minuta nakon meča. Pričali smo o puno stvari, o njegovom odlasku u penziju. Puno smo razgovarali o nogometu, a onda i o mom nastupu u Wimbledonu. Ne toliko o samom meču, ali o svemu ostalom što ide uz to. Dao mi je neke savjete. Dakako, ne o samoj igri, već više o tome kako se nositi s pritiskom i očekivanjima, o takvim stvarima. Primiti takve vrste savjeta za mene je poput zlatnog praha. Ne želim to baš puno dijeliti s javnošću", rekao je Murray.