Zasad igra dublove
8

Murray bi mogao zaigrati singl u Cincinnatiju u augustu

D. B.
Andy Murray (Foto: EPA-EFE)
Andy Murray (Foto: EPA-EFE)
Britanski teniser Andy Murray bi se mogao vratiti singlovima na Cincinnati Mastersu u augustu, javlja BBC.

Tridesetdvogodišnji Murray od juna igra dublove nakon što se oporavio od operacije obavljene u januaru. On je igrao dublove s bratom Jamiejem na Citi Openu ove sedmice.

"Najbolji scenarij bi bio da zaigram u Cincinnatiju. Ako to ne budem mogao, postoji dobra šansa da ću sačekati završetak US Opena jer ne želim da na mom prvom turniru budu mečevi s pet setova", izjavio je Murray.

Singlovi u Cincinnatiju počinju 11. augusta.

Nakon što s bratom odigra turnir u Washingtonu ove sedmice, trostuki Grand Slam osvajač će biti partner Špancu Felicianu Lopezu u dublovima na Rogers Cupu u Montrealu, koji počinje 5. augusta. On i Lopez su osvojili titulu u dublovima u Queensu prošlog mjeseca na Andyjevom prvom turniru nakon operacije. Također, igrao je miješani dubl sa Serenom Williams na Wimbledonu gdje su stigli do trećeg kola.

"Uglavnom ću vježbati singlove i igrati dublove, vidjet ćemo šta će biti. Zadovoljan sam kako se krećem, kako se osjećam i kakva situacija bude dan nakon treninga. Mislim da sam blizu povratka. Napredujem dobro i lijepo se osjećam, igrat ću singlove čim budem spreman. Trebaju mi mečevi i rad u teretani", završio je Murray.