Fantastična je
42

Može li iko stati Sabalenki na put? Bjeloruskinja furioznom igrom do polufinala Wimbledona

D. P.
Sabalenka igra tenis života (Foto: EPA-EFE)
Sabalenka igra tenis života (Foto: EPA-EFE)
Sjajna bjeloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Wimbledona pobjedom nad Madison Keys rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:4.

Sabalenka, koja u 2023. godini igra u fantastičnoj formi i već ima jedan osvojen Grand Slam turnir, nakon ispadanja Ige Swiatek ostala je glavni favorit za osvajanje titule i na Wimbledonu.

Danas je pokazala svu svoju snagu razbivši Amerikanku, inače 18. igračicu svijeta, u dva seta za manje od sat i po vremena igre.

Sabalenka je već u prvom gemu oduzela servis svojoj rivalki, a onda je do kraja prvog seta prednost "pojačala" još jednim breakom za impresivnih 6:2. Za to joj je bilo potrebno samo 39 minuta igre.

U drugom setu vidjeli smo malo više borbe, koju je prikazala Madison Keys. Amerikanka je prva imala break i vodstvo od 4:2, ali u tom trenutku Bjeloruskinja pravi veliki preokret i veže četiri uzastopna gema za konačnih 6:4.

Tako se Sabalenka plasirala u polufinale gdje je čeka bolja iz drugog današnjeg duela u kojem se sastaju Ons Jabeur i Elena Ribakina.

Podsjetimo, već je poznat drugi polufinalni par kojeg čine Marketa Vondroušova i Elina Svitolina.