Andy Roddick
0

"Moram osvojiti Wimbledon, zbog supruge!"

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AP)
Andy Roddick (Foto: AP)
Najbolji američki teniser Andy Roddick strahuje da će njegova 23-godišnja supruga Brooklyn Decker, model za kupaće kostime, biti popularnija od njega samog.

Ove godine će pobjednik Wimbledona prvi put u historiji dobiti nagradu od milion funti! No, Andy Roddick će uz sportski i finansijski, imati još jedan veliki motiv u pokušaju osvajanja Wimbledona, kojem je bio tako blizu prošle godine u finalu protiv Rogera Federera.

"Nadam se da ću ove godine uspjeti uzeti taj pehar. U suprotnom, moja će supruga postati poznatija od mene! Ove godine je već snimila nekoliko filmova", kaže Roddick.

Međutim, nije znao navesti naslove tih filmova. Najveću je rolu Brooklyn Decker odigrala u romantičnoj komediji "Just Go With It", u kojoj još glume Adam Sandler, Jennifer Aniston i Nicole Kidman, a u kina stiže početkom sljedeće godine…

Roddick, sedmi teniser svijeta, dosad je tri puta igrao finale Wimbledona, 2004., 2005. i prošle godine. Svaki put ga je pobjeđivao Švicarac Roger Federer. Roddick je lani propustio četiri vezane set-lopte za vodstvo 2-0 u setovima, a u petom setu je Federer slavio sa 16-14…