Povratak šampionke
0

Monica Seleš izdaje memoare

Sarajevo-x.com
Slavna teniserka Monica Seleš napisala je autobiografsku knjigu pod nazivom "Getting a grip on my body, my mind, my self" koja će se 21. aprila pojaviti u prodaji.

Kako javljaju američki mediji, u knjizi koju je pisala godinu dana naći će se iskustva koja su teniserku pratila u toku karijere, a posebno depresija i anksioznost.

U izjavi koju je dala CBS-u Seleš je istakla kako se nada da će s drugima podijeliti "ravnotežu, snagu i sreću koju je pronašla u životu." Iz izdavačke kuće "Penguin Group" istakli su da će memoari predstavljati "refleksiju životne borbe velikog borca" kakva je Monica.

"Kroz maglu tuge, straha i frustracija koje su je preplavile i učinile nesretnom, danas izgleda i osjeća se bolje nego ikada, nakon što je stvorila ravnotežu u svom životu", istaknuto je.

Tridesetčetverogodišnjakinja je osvojila devet Grand Slam turnira i kao tinejdžerka početkom devedesetih tri godine bila rangirana kao najuspješnija teniserka.

Također je postala poznata i po jednoj od najvećih nesreća. U aprilu 1993. na turniru u Hamburgu poremećeni navijač njene rivalke ubo je u leđa. Vratila se 27 mjeseci kasnije i 1995. odmah stigla do finala US Opena. Njen posljednji Grand Slam bio je 1996. na Australian Openu. Posljednji meč odigrala je 2003. u Francuskoj. Prošle godine se i zvanično oprostila od tenisa.