Serena Williams
0

"Moje je ponašanje bilo neprimjereno"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka teniserka Serena Williams izvinila se u ponedjeljak za skandalozno ponašanje tokom polufinalnog meča US Opena u kojem je poražena od kasnije osvajačice turnira Kim Clijsters.

Podsjećamo, incident se dogodio pri vodstvu Clijsters 6-4, 6-5 i rezultatu 15-30 na servisu Williams za ostanak u meču. Linijska sutkinja dosudila joj je prestup kod drugog servisa, što je automatski Belgijanki donijelo i dvije meč lopte.  Williams se žestoko verbalno obrušila na sutkinju na crti. Američki mediji prenijeli su i njezinu navodnu izjavu:

  • Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom.

Budući da je Williams na kraju prvog seta već dobila opomenu, druga opomena je značila kazneni poen, čime je automatski izgubila i meč s rezultatom 6-4, 7-5.

“Iskreno se ispričavam zbog svoga neprimjerenog ponašanja, ponajprije linijskoj sutkinji, zatim Kim Clijsters, Američkoj teniskoj federaciji i najviše ljubiteljima tenisa. Ja sam žena velikog ponosa, vjere i integriteta i priznajem kad pogriješim. Želim da svim mladim ljudima bude jasno da sam se ponašala neprimjereno i da to nije način kako treba postupati - bez obzira pobjeđujete li ili gubite, bez obzira na dobru ili lošu sudačku odluku u bilo kojem sportu. Želim se voditi ovim primjerom. Svi učimo iz iskustva, dobrih i loših, i ja ću iz ovoga nešto naučiti i u konačnici biti bolja osoba”, stoji u saopćenju koje je objavila Serena Williams.

Čelnici US Opena su joj ranije izrekli kaznu od 10.000 dolara zbog nesportskog ponašanja, a nisu isključene ni dodatne kazne.