Roger Federer
0

"Moguće da je nagriženo Nadalovo samopouzdanje"

Totalsport
S nikad manje pompe oko sebe u Pariz na drugi Grand Slam turnir godine, Roland Garros, nije došao švicarski teniser Roger Federer. Trenutno ipak svi pričaju o Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

"Istina. Svake godine ranije kada sam dolazio suočavao sam se s pitanjem kada ću osvojiti ovaj turnir. Onda sam ga osvojio, pa su se svi pitali mogu li još koji put. Sada oko sebe imam najmanje pitanja", uz smiješak je govorio treći igrač svijeta.

"Da, trenutno su Đoković i Nadal jača priča. Dokad će trajati Đokovićev niz i je li Nadal i dalje siguran na ovom turniru, za kojeg se s pravom govori da je njegov. Takva situacija mi prilično odgovara, nikada nisam bio relaksiran u Roland Garrosu kao ove godine", dodao je Švicarac.

Rekao je Federer ponešto i o duelu dva trenutno najbolja svjetska tenisača.

"Ne znam, ne vjerujem da je Nadal potonuo, ali je definitivno moguće da mu je nagriženo samopouzdanje. Čujte, nakon svega ipak ostaje da je izgubio od Đokovića četiri zadnja finala i to dva na zemljanoj podlozi. To nije mala stvar, bit će zanimljivo u Parizu", završio je Federer.