Roger Federer
0

"Mogu pobijediti Nadala na Roland Garrosu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Švicarski teniser Roger Federer opet je pun samopouzdanja dočekao jedan od turnira na zemljanoj podlozi gdje nastupa. Ovaj put se nalazi na turniru u Madridu.

Drugi teniser svijeta i dalje je, u izjavama, uvjeren da se može suprostaviti Rafaelu Nadalu na zemljanoj podlozi i da ga može pobijediti.

  • Ova godina je stvarno karakteristična, barem zasad. Svaki put do ove 2009. godine sam igrao protiv Nadala prije Roland Garrosa. Ove godine se još nismo sreli i iz te perspektive sam u daleko boljoj poziciji od, recimo, Novaka Đokovića - kaže Federer.

Podsjetimo da je Đoković na zemlji ove godine već odigrao tri meča protiv Nadala. I upisao je tri poraza: u Davis Cupu, te u finalima turnira Masters serije u Monte Carlu i Rimu.

  • Mislim da mogu dobiti Nadala u Roland Garrosu. Stvarno mislim to i osjećam. Osvajanje turnira u Parizu je jedan od dva moja prioriteta ove godine. To i vraćanje naslova najboljeg u Wimbledonu.

Kratko je Federer komentarisao i vijest da je francuski teniser Ricard Gasquet uhvaćen kao pozitivan na doping testu (kokain).

  • Nadam se da to nije istina. Ipak, moramo pričekati sve nalaze i odluke, pa ćemo svi zajedno biti pametniji - završio je Švicarac.