Osmina finala
40

Moćni Đoković razbio Schwartzmana na Roland Garrosu, sada čeka veliki duel protiv Nadala

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon još jedne sigurne pobjede, a ovaj put rezultatom 3:0 u setovima u susretu osmine finala bio je bolji od Argentinca i 16. igrača svijeta Diega Sebastiana Schwartzmana.

Đoković je odlično otvorio meč i prvi set osvojio sa samo jednim izgubljenim gemom, a konačan rezultat u prvom setu bio je 6:1 za prvog reketa svijeta. Teniser iz Srbije napravio je dva breaka, jedan u četvrtom i jedan u šestom gemu, te je uz sigurnu igru na svoj servis došao do osvajanja prvog seta.

U drugom setu je Schwartzman zaigrao znatno bolje, odmah je napravio break u drugom gemu i došao u vodstvo od 3:0, no Đoković je u petom gemu uzvratio break, a zatim napravio još dva u sedmom i devetom gemu, nakon čega je priveo i drugi set kraju i došao nadomak pobjede.

Trijumf i plasman u četvrtfinale Đoković je potvrdio još jednom sigurnom igrom u trećem setu, a njemu je bio dovoljan jedan break u šestom gemu te dobra igra na svoj servis, što mu je donijelo osvajanje trećeg seta rezultatom 6:3 i u konačnici pobjedu.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Auger-Aliassimea i Nadala, a koji se igra danas.

Rezultat po setovima:

Đoković - Schwartzman 3:0 (6:1, 6:3, 6:3)