Veliki uspjeh
28

Mladi Italijan Jannik Sinner osvojio najveći trofej u karijeri, Masters 1000 titulu

D. P.
Sinner s najprestižnijim trofejem karijere (Foto: EPA-EFE)
Sinner s najprestižnijim trofejem karijere (Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Jannik Sinner osvojio je prvu Masters 1000 titulu u karijeri savladavši Alexa De Minaura u dva seta u finalu Toronta.

Sinner, sedmi igrač svijeta, opravdao je ulogu favorita protiv Australijanca (18. ATP) te slavio vrlo lako rezultatom 6:4 i 6:1.

Ovaj 21-godišnji italijanski teniser je manje probleme imao samo u prvom setu koji je bio prepun drame i preokreta. U dva navrata Sinner je imao prednost breaka, ali bi se u oba navrata De Minaur vratio već u narednom gemu i vraćao oduzimanje servisa protivniku.

Ipak, nakon što je po treći put napravio break pri rezultatu 5:4, De Minaur više nije imao šansu da se vrati u set. Tako je prvi dio igre okončan rezultatom 6:4 za Italijana.

Nastavak donosi rutinsku i ubjedljivu igru Sinnera za konačnih 6:1. Od rezultata 1:1, vezao je pet osvojenih gemova uz dva breaka i tako došao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Za Sinnera je ovo prva Masters 1000 titula u karijeri. Prethodno je igrao dva finala ove serije turnira i oba je izgubio. Uključujući i najveći trofej u karijeri kojeg je sinoć osvojio, Sinner je sada na broju od osam ATP titula.