ATP Miami
35

Mirza Bašić poražen u 1. kolu od Yukija Bhambrija

Piše: K. H.
Mirza Bašić (Foto: EPA-EFE)
Mirza Bašić (Foto: EPA-EFE)
Bh. teniser Mirza Bašić poražen je u 1. kolo ATP 1000 turnira u Miamiju od Indijca Yukija Bhambrija rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Bhambri je već u prvom gemu imao priliku da napravio break, ali se Bašić izvukao i sve do rezultata 3:3 oba tenisera igrala su sigurno na svoj servis.

U sedmom gemu Bhambri pravi prvi break na meču, ali mu Bašić istom mjestom u osmom gemu vraća, da bi ključni gem prvog seta bio 11. u kojem indijski teniser pravi drugi break i stiže do vodstvo od 1:0 u setovima.

Ono što nije uradio u prvom, Bhambri je uradio u drugom setu kada već u prvom gemu pravi break, ali se Bašić i ovaj put vratio te u četvrtom gemu dolazi do poravnanja od 2:2.

Naš drugi najbolji teniser u petom gemu opet je izgubio svoj servis, a do kraja meča nije imao snage da se vrati u susret i teniser iz Indije osigurao je plasman u 2. kolo.

Podsjećamo, Bašić je na jaki turnir iz serije 1000 upao kao prva zamjena, odnosno "lucky loser" nakon što je u finalu kvalifikacija poražen od Amerikanca Michaela Mmoha (176. ATP) 7:5 i 7:6.