Australian Open
2

Millman pobjedom protiv Ćorića zakazao duel s Džumhurom u drugom kolu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Australac John Millman je pobjedom protiv Borne Ćorića rezultatom 3:0 u setovima izborio plasman u 2. kolo Australian Opena, gdje će igrati protiv najboljeg bh. tenisra Damira Džumhura.

Domaći igrač prvi set je riješio u svoju korist pravljenjem breaka u 12. gemu pri vodstvu od 6:5 da bi na početku drugog seta Hrvat odmah napravio break i stigao u vodstvo od 1:0. Ipak, Millman brzo preokreće pa u četvrtom gemu pravi već drugi gem i stiže u vodstvo od 3:1 nakon čega Ćorić pravi drugi break na utakmici i smanjuje na 3:2.

Uslijedila je puno bolja igra oba tenisera na svoj servis, a možda i ključni trenutak u meču desio se u desetom gemu drugog seta kada Milmann pravi novi break i stiže u vodstvo od 2:0 u setovima.

Nošen podrškom domaće publike, Australac je u trećem setu samo nastavio dobru igru i za 31 minutu stiže do rezultata 6:1 u trećem setu, što mu je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu od 3:0 u setovima.

U 2. kolu Australian Opena Millmana očekuje duel protiv najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura koji je u prvom kolu nakon velikog preokreta savladao Lorenzija rezultatom 3:2.